December 6, 2010

ANSWERS

Q&A

me 10.01 pm

NU kommer svaren huller som buller, somliga har jag sparat för allt smaskigt kan väl inte komma på en gång, ELLER?

Diana skriver:
Hej!!
jag undrar om man du tar emot praktikanter…?

JAA! Kan du fota är du mer än välkommen. Släng iväg ett email nwillebrand@gmail.com!

sedan vilket område på manhattan som är ett bra och relativt billigt (för manhattan) att bo på?

På Manhattan ska du rikta in dig på Lower East och East Village eventuellt Upper West och Upper East efter 86 Street. Hyra spelar helt roll om du känner någon eller om det är en gammal lease. Runt 1000 dollar i månaden får du en hyfsad lägenhet med roomate för (2000 dollar totalt). Vill du bo själv måste du böra runt 1500 dollar. Jag hade tur förra våren och bodde för 600 dollar i East Village.

och hur gör man för att komma in på klubbar om man är 18? tipps! är det som sverige?
tusen kramar!!

Njaa.. det är 21 här. Så använd din fantasi!

Catrin skriver:
Mjukisbyxor på modet? Kan verkligen inte förstå det! Skulle du kunna förklara vad man ska ha det till och så?
Ja du det inte det lättaste. Personligen tycker jag att de är snyggast om det blir smalare i anklarna. Eftersom jag tycker om en mer dress-up stil (oftast) föredrar jag ”mjukisar” i silke eller sammet. Som de här från COS.

Paula skriver:
Vad gör du egentligen i NY? Bloggar du ”bara” för metro eller har du något annat jobb också?

Jag har precis fått mitt drömjobb på Oscar de la Renta. Så det kommer bli massa smaskigt snart på bloggen, när jag får skriva om det!!

ida skriver:
Vilka är dina favorit skönhetsprodukter?

Dermalogica, La Mer, Lancest solfaktor + aftersun, Kiehls krämer, Kerastas shampo, balsam, inpackning och protective spray, Cocnutoil.

Vad önskar du dig i julklapp?

Min vänner. Gud jag ni kan inte ana vad jag saknar er!! Allt handlar om karriär och jobb jobb jobb här, att man ibland bara känner att man behöver ens riktiga mjukis vänner. Där man inte behöver anstränga sig för att vara sig själv. De bara fattar. Annars vill jag laga min Cariter-klocka, byta armband, ett Henri Bendel bangle, iPad, möbler, inredning, lång varm varm kappa som är tjusig värre. Ahhh massor som alltid!

Saknar du Sverige?

Jag saknar mina vänner, familj, nyponsoppa. Resten nej! Inte än i alla fall.

Vilket är ditt favoritplagg?

neely mulberry

Neely från Mulberry.

Favoritdrink?

Mojito

Vad drömmer du om?

ODLR och kanske bli världsbäst på skor!

Åh tanna skriver:
Hur blir du inbjuden till alla coola fester?

Jag vet faktiskt inte! Jag har någon konstig kompass inom mig. Sedan är mina vänner rätt galna. Sedan är jag rätt öppen för det mesta. I stad New York kan allt hända!

k skriver:

Vilka makeup och hyd och hår produkter använder du? dina bästa sminktips?

YSL, I-D Bare Escentuals, Dermalogica.

nathalie skriver:
vad exakt jobbar du med?

Just fått jobb på ODLR. Kan just nu i skrivandes stund inte berätta allt. Men soooon!

hur träffades du och ryan?

En vän på ett showroom frågade om jag var singel medan vi tittar på kläder. Och när jag svarar att jag är singel tror hon inte sina öron. Efter att checka om det var ok med mig ringde hon Ryan. Han var på och tada en sjuk lyckad blind date med andra ord!

vad jobbar ryan med? kram!

Han jobbar som analytiker på en hedgefond.

Louise skriver:
Hej! Kommer Ryan från New york?

Yes, upstate New  York.

karin skriver:
Hej!
Superfin blogg. Vill inte verka oförskämd – men hur har du råd med all shopping och middagar? Kul för oss att se och sukta efter iförsig!
kram!
K

Jamen jag älskar att shoppa. Eftersom jag inte har allt här blir det en del shopping. Självklart typ soppa ett par dagar om man slagit på stort. Tur nog äe jag sample size och fyndar på alla möjliga reor och får saker av vänner. Men ja ibland borde jag nog hålla mig borta från butikerna… WHOOPS!

Laura skriver:
I am curious as to what it is you do. I know you fashion blog, but New York City is expensive and I can’t imagine that fashion blogging alone supports you. Also, is your boyfriend Swedish as well? And lastly, will you be seeing Sandra now that she is living in the city?
I adore your blog! You are very lovely

nöjesguidenfesten

Heey, my boyfriend is American and yes me and Sandra will of course hang out. To be honest I just got my work stuff done and there been so much paper work – I’m almost thought I die. Hopefully, I can fill this blog with lot’s more time with Sandy and other lovely people. And sure one photo per hour is coming!! Also living with you boyfriend helps to survive the city expenses.

Anna skriver:
Hej! Det känns som att du bär ett par nya Manolos varje dag numera.. Får du någon slags specialrabatt eller? Hehe. Lyckliga du!

manolo blahnik

Yes, det stämmer jag gjorde ett internship på Manolo Blahnik PR- och wholesaleavdelning  i ett halvår. Det bästa någonsin! Eftersom jag också är sample size tog jag med mig en hel drös sista dag för en mindre summa (fortfarande too much men men)!

Katrin skriver:
Måste fråga en sak, ifall du duschar håret varje dag, blir inte det fett då? har ett problem, jag ahr börjat träna typ varje dag. Då måste man nästan duscha det varje dag för jag blir så svettig. Men det är ju inte bra för håret väl? Några tips?
Tack på förhand.

Det ÄR ett problem! Jag personligen får inte fett hår men jag tappar lyst (det naturliga fettet som man har i håret). Vad jag försöker göra är att ena dagen träna kväll och andra dagen morgon. Tvätt håret – you got me?!

ida skriver:
ok, här kommer några till frågor:
+ visa innehållet i din väska

APPLES

I fix this week! Så här såg det ut i våras >

+ berätta om din familj

Mamma heter Inger och är världens bästa mamma. Ibland önskar jag hon var min storasyster och att vi kunde starta ett modeföretag tillsammans. Kramig, smart, alltid där jag behöver henne natt som dag. Allt pushat den kreativa sidan och sydde alltid våra kläder när jag växte upp. Inte konstigt att man gillar mode!

Papper heter Lars-Eric och är världens bästa pappa. Han älskar musik och med honom hör jag alltid det senaste. Han har också ett oerhört bra detalj-öga och det har definitivt smittat av sig på mig. Ordning och reda…. målinriktad och stjärnsmart att det nästa blir läskigt. Det är lätt honom jag fått mitt siffer sinne från!

Corsica day 2

Lillebror heter Richard är världens bästa skitunge. Vi kan snacka om allt, kramas, skratta, bråka, festa, analysera filmer i timmar. Bäst av allt är nog vår gemensamma energi och raka igenom goda lillebror. Uppskattar det allra minsta och det är så ovanligt!

+ visa hur du bor

Central Park West… kommer!

+ vad är ditt drömyrke?

Kanske det jag just fått!

+ vad använder du för kamera?

Canon 450 D, iPhone
+ vad ger man en fin pojkvän i julklapp första julen tillsammans? kram!

Gör ditt egna album med foton, flygbiljetter, konstertarmband, vykort och ge honom. Såå fint skulle jag vilja sääga.

i skriver:
hur hittar man ”hem” stilmässigt? är det så enkelt som att, om man sätter på sig något man trivs i och tycker om så är man fin? tycker det är så himla svårt att hitta rätt. kan du inte ha som sandra, ett foto i timmen en dag? kanske en vardag och en helgdag?

Jag säger gå till antikviteter. Här hittar du dig själv. Mixa med nytt och gammal. Kanske välj ett genomgående tema om du bor litet. Bor du större kan du ha mer fun med varje rum. Föreställ landligt goes Moulin Rouge, vad kan det bli? Vilken film minns du med grym inredning, mysig stämning. Shoppa några olika böcker. Taper är viktiga. Enstaka fotöljer. Olika glas. Vad är du? Rent och vitt. Slät ytor eller skrovliga? Vitt golv eller rött? Detaljer. Släng in en barbie i blomkrukan. Allt börjar där du vill. Jag börjar med ytterdörren. Tror ta me tusan jag har den snyggaste och klart skrikigaste av alla. Love it!

Linda skriver:
Vad jobbade du med och vad gjorde du innan du flyttade till new york? Tack för en toppen blogg!

Derivat! Woho finans bye bye! Läs mer här.

Frida skriver:
Hej Nathalie!
Jag undrar liksom andra vad du har för utbildning och vad du jobbar med. Eftersom jag själv funderar på att flytta till USA om ett par år undrar jag också vad du har för slags visa. Är du anställd av ett svenskt företag eller fått ditt visa sponsrat av ett amerikanskt företag? Sen undrar jag också vad ditt drömjobb är.
Tack för en superfin blogg!

Jag har en magister i ekonomi från Stockholms universitet, 1 år design och konstruktion från Tillskärarakademin. Jag har mediavisum, som jag ska ändra till H1-B. För att få journalistvisum bör du ja vara anställd av en tidning alternativt ha ett frilanskontrakt. Mitt dröm jobb är att jobb på en modehus där jag skapar, säljer, gör modevisningar och PR. Lite exakt precis vad jag kommer att få göra snart!!

Maria skriver:
Hej Nathalie!
Vet du hur man bäst får ett journalist visum som frilansjournalist?

För att få journalistvisum bör du vara anställd av en tidning alternativt ha ett frilanskontrakt.

emilia skriver:
Vill du flytta hem till Sverige om några år eller vill du stanna i USA?

Jag stannar och sen kanske det blir Paris, j’adore!

Susanna skriver:
Hej,
* Vad tycker du kännetecknar en klassisk New Yorker?

Inget smink, utsläppt hår (ofta rätt perfekt fönat eller lockat), väskan, klackarna, jeans och mer avkopplade stil. Glöm in latten i högsta hugg!
* Vilken mental attitude är nödvändig för att lyckas göra karriär i NYC’s djungel?

Supertuff. Passar inte riktigt mig alla gånger. Jag är ärlig och har ingen anledning att vara taskig, däremot är jag bra på att göra min sak. Du ska aldrig säga nej till något och alltid visa en positiv attityd. Att göra fel här är inte samma sak som hemma. Det kommer över saker mycket snabbare, framför allt om du motbesvisar ditt snesteg. Då kan det till och med gå riktigt bra. Att sticka ut är bra. Vara rak på sak och säg att du vill ha jobb, lön etc.
* Om du fick tre önskningar, vad skulle du önska? Tack för en inspirerande blogg!

1. En egen lägenhet på Manhattan. Min, som hemma i Stockholm.

2. Forsatt underbart förhållande med Ryan.

happy halloween

3. En fantastisk karriär i modevärlden!

Tusen tack för alla finaste frågor. Puss!

NathalieWillebrand @ Instagram