November 21, 2010

WORKOUT, BEAUTY, CAREER

Q&A

me dancing

pics: Baletteakademin

SUBJECT: WORKOUT/BEAUTY/CAREER

Vad tränar du för något?

Jag älskar att dansa! När jag är i mitt esse dansar jag balett och jazz. Annars springer jag 3-4 gånger i veckan i 30-40 min (ibland bara ett varv haha). Går på ner på gymmet i huset och cyklar, trampmasiker, rockring, sit-ups, push-ups (när axeln är hel), benövningar och viktigast lång stretching (så jag inte bygger upp stora muskler – ingen muskelknutte look här inte).

Hur din morgonrutin och vanlig dag ser ut, gällande smink, hår, hud, till klädval? skönhetips på produkter?

Jag vaknar upp klockan sju. Sätter på tekokaren, hoppar in duschen får en puss från Ryan som redan varit uppe en tag. Shampo, balsam, inpackning från Paul Michell tvål, skrubb, fotfil, tänderna – tada! Done efter 10 min. Bodylotion “Supermodel” från Victoria’s Secret (bara älskar dess tacky utseende), fuktkräm och toner från Dermalogica. Teee, slänger mig ut och pustar ut när min grabb redan stängt av kokaren och slängt i en kamomillpåse (enligt indisk filosofi ska man dricka uppkokat vatten i rumstempratur för rening innan man börjar dagen och jag tror uppenbarligen på sånt). Tar med mig kopppen till badrummet och fönar håret rakt bäst möjligt efter några spray av Cutler. Därefter blir det på med sminket. Vanligast mascara från L’oréal, ID-puder, rouge, vitögonskugga, fyller i skönhetsmoschen och borsta ögonbrynen. Sedan tre sprut av Dsquared parfym (aldrig eau de toilette)  handled, nacke, hår (håller längst där). Just det strumpbyxor, klackar, snygg klänning på. I med en smoothie framför laptoppen. Smycken blir det sista (alltid en ring). Klar på 45 min! Om det är akut kan jag vara klar på 11 min. Makes sense?

Karriärtips?

Med vänliga hälsningar!
/katja

Tacksam för ssvar!

Du ska göra det du vill. Tänk inte pengar. Du kommer bli stenrik om du gör det du vill. Själv gick jag både ekonomlinjen på Stockholms  universitet och modeutbildning på Tillskärarakademin, eftersom jag har en passion för både kläder och business. Gud det var så dödstråkigt det sista året, men klart värt det idag. Jag har egentligen tre tips (om du vill till USA). Det första är att göra praktik, efter praktik alt stanna 1 -2 år i samma företag och hoppa på första jobberbjudandet, för det kommer. På det visset har du redan en fot inne och det sponsrar dig lättare ett visum eftersom de redan vet vad du går för samt att de redan investerat tid och kunskap i dig. Två skaffa dig en Bachelor Degree som motsvarar en svensk magister plus erfarenhet. Dessa två är ingredienserna till ett jobbvisum. Tre om du inte tycker om att plugga, börja jobba, jobba, jobba och samla på dig alla din press credits, priser mm för då du även söka artistvisum. Jag hoppas svaren hjälper! xoxo

Translation: Katja is asking me about career, workout, beauty. Read it in English here.

NathalieWillebrand @ Instagram