August 31, 2010

ABOUT

Q&A

HOLA! Ny vecka och ny blogg. Det här känns nästan för bra för att vara sant! Jag bara älskar formatet och hoppas att ni också gör det! Bilderna är större, kategorierna är tillbaka och allt i en renare tappning. För att inte tala om de andra grymma tjejerna Marcella, Amanda och Lina som finns här. Eftersom jag är ny här tänkte jag en lite presentation skulle sitt bra, eller vad säger ni?

Nathalie heter jag, 25 år, och bor i New York. Jag ha i snitt bott här i över ett år och tillskillnad från förra våren då jag sysslade med att ta min magister i ekonomi (som pju är klar) och att modeblogga för Modette, är fokus nu enbart på mode.  Varför det blev NY har egentligen med förra höstens NYFW att göra. Jag älskade tempot och alla galna upptåg så jag blev fast vid tanken att flytta hit på riktigt. I december slutade jag därför mitt jobb på SEB Enskilda som business support för derivat för att prova modevingarna. Ungefär i samma veva flyttade jag över till Metro. Nu rapporterar jag alltså mode i stora last från favoritstaden.

Vad mer vill ni veta? Jag är egentligen en Stockholmstjej som älskar innerstaden och varma resor till Frankrike. När jag bor i Sverige hittar ni mig i Sibirien, Vasastan. Gärna på Soppköket eller Non Solo Bar/Mellqvist. Vi kan väl ta en titt? Vi börjar i porten

shirt – Weekday, shorts – Zara, handbag – DKNY, watch – Cartier, shoes – Manolo Blahnik

Sedan får ni helt enkelt stiga på hemma hos mig (min underbara lägenhet som jag önskar tusen gånger om att jag kunde packa med till NY)

matrummet

vardagsrummet

kreativa hörnan

sovrummet

jacket – H&M trend, top – H&M divided, shorts – Forever 21, sunglasses – Zara, bag – Mulberry, shoes – Manolo Blahnik

I NY då? Här bor jag hos min pojkvän på  Central Park West. Vi träffades i våras och snart bytte jag från att vara en Downtown girl på West 4th/MacDougal till en Uptown girl. Största skillnaden är väl bekvämligheten av hiss och en doorman, för att inte tala om gym och tvättrum. Man har liksom inte sånt i vanliga fall. Vi bor i en söt liten studio som vi maxar varenda tänkbar kvadratmeter på, få saker slå utsikten över den kokande staden.

CPW

Vännerna. De är alldeles för bra för att vara sanna. Carro, Karolina, Emma, Linda, Poffa, Anna, Jocke, Frida, Sandra, Carro E, Johanna, Emil, lillebror, Bea och typ alla underbara har jag hittat under mina skolår. I New York är det er som jag saknar. ”Supergänget” och ”bästisen”. Det tar liksom lite tid innan man hittar någon att lita på som inte bara vill festa eller som ger en svaret: ”Call me when you’re better” efter man sagt: ”I’m sick so I dont think I can make it tonight…” Så SNÄLLA flytta hiiit nu då!

Familjen består av mig, mamma, pappa och lillebror Richard. Typ så här såg jag ut som blondin.

lillebror & jag

Förutom vänner, modeikoner, och svartvita filmer är det faktiskt mammas och pappas garderober som jag låtit mig inspireras av. Att jag idag går runt i pappas skjortor från 70-talet köpta på MacDougal känns nästan småironiskt.

inspiration

Något mer? Jag tänker fortsätta att köra på veckoteman/veckoinspiration som just i studen känns rätt, vilket betyder att jag öppnar varje vecka med t ex ”V6 – NYFW”.Sedan vill jag fortsätta med sånt sombåde du och jag tycker om, så fega inte med förslag! Maila mig på nwillebrand@gmail.com eller skicka en kommentar! Ses vi på stan, säg hej!

Translation: Hola! New week and a new blog. Wow it feels amazing! I figured it’s about time I do a little presentation about myself . You can read it in Enligh here.

NathalieWillebrand @ Instagram