March 14, 2010

SVAREN

Q&A

WOWAWIWA! Nu har jag suttit i flera timmar och svarat på era frågor. Så här kommer svaren!

När kommer resten av New York Guiden??!!! Vill ha mer mer mer tips!!!

Åh, snart! Saker uppdateras så ofta, men ska bli en snart!

 

Hej sötis:) Har lite frågor till dig:) Kommer du och ta bort din modette blogg?( Ibland så vill man ju läsa dina gamla inlägg och även titta dina fina bilder)

Nej, det tror jag inte. Den borde finnas kvar!

 

Va gör du i New York? Jag frilansar för Metro, fördjupar mig i mode och hoppas på något kul ska hända!

Hur kommer de sig att du inte jobbar på SEB?Jag är för kreativ. Varje dag satt jag med min ena hand och ritade kläder. Efter NYFW i höstas insåg jag att det är mode jag vill hålla på med!

Va har du för framtids planer? Kram på dig älskar din blogg! Åh tack! Jag har så mycket jag vill göra! Att arbeta på en tidning som stylist, creative director, fashion director och fotograf. Efter det vill jag starta ett klädmärke och flytta till Paris.

Hej kokosnötsfröken! Jag undrar om du kan lista dina bästa ställen att äta på i Stockholm som är under kategorin: 1. Dagen innan löning! 2. Fått lön! Muchos dineros! 3. Mysigt med kille så man kan pussas lite. 4. Billiga drinkar med kompisarna, maten inte så jätteviktig. Tack för en genuin och orginell blogg! Söta du! 1. Soupie på Sveavägen. 2. Grill, Le Rouge, Teatergrillen. 3. Beirut Café. 4. Happy Hours på Riche?

Hur lärde du känna sandra? I sjuan började i en ny skola och ny klass. Jag satt i klassrummet och undrade vem jag skulle bli vän. Sedan var det dags för att paras ihop två och två. Vi tittade på varandra och det var rätt givet. När klockan ringde ut fråga Sandra mig: ”Ska vi gå och bada?”. That’s the story!

Berätta lite om dina närmaste vänner, hur ni träffades varför du tycker om dem et.c? Okej då här kommer en beskrivning på mina närmsta vänner och en äldre film 2000-2007.

CARRO träffade jag första dagen i ettan på gymnasiet. Vi hamnade bredvid varandra i aulan och när vi drar upp samma Ordning & Reda-kalender ur våra väskor sa det bara klick. Hon är en av de mest omtänksamma människorna i världen. Jag kan alltid komma till henne och hon till mig. Carro kan sväva på moln och samtidigt vara den mest jordnära, vilket är kul för man vet aldrig hur en dag kan sluta med henne.

LINDA träffade jag genom Carro. Vi kan vara jättelika och samtidigt jätteolika. Jag antar att jag är den mer grabbiga av oss. Vi kan prata om det mesta och hon har ofta lite annan syn på saker och ting, vilket är kul.

KAROLINA är kanske det mest ärliga personen jag känner. Vi känner också varandra från gymnasiet. Hon analyserar oerhört mycket och verkligen inte tjejen som bara säger något för att det ska låta bra. Sedan är hon den av mina vänner som kan komma en månad senare efter något tråkigt skett och fråga hur man mår. Och sånt är oerhört fint.

GIGI kom också in i mitt liv under gymnasiet. Vi har rätt bisarr humor och med henne får jag ett knasigt intellektuell utbyte. Tillsammans har vi en rapp och bisarr humor som kanske jag enbart delar med henne. Hon är en arty själ som inte riktigt förstått själv vilken talang hon är.

SANDRAhar jag känt längst. Vi känner i princip varandra utan och innan och många gånger behövs det inga ord utan vi vet hur den andra mår/vill hitta på. Som person är hon knasig, egen, kreativ och bestämd. Vår vänskap bygger mycket på kreativt. Vi gjorde jämt saker när vi var yngre som att spela in film, ha temafester, brevväxla etc.

JOCKE lärde jag känna på sommarlovet till nian när vi var på samma konfirmationsläger i Medevi. Vi är både smått galna och är rätt sociala. Jocke är en konstnärsjäl och tillsammans har vi aldrig tråkigt. Vi kan snacka skit i timmar, eller lika gärna gå ut och dansa.

KATTEN är helt galen och ett socialt proffs. Vi lärde känna varande genom gemensamma vänner på Östra Real. Hon är oerhört positiv och smått galen. Det sköna är att vi ena sekunden verkligen kan drömma oss iväg för att andra sekunden stå med bägge fötterna på jorden. Tillsammans hamnar vi alltid i otippade sammanhang.

CARRO E – ja det finns många Carros! Vi lärde också känna varandra på konfirmationslägret. Jag minns att jag tänkte: ”Hon borde bli modell” och vips några veckor senare fångade MIKAS henne. Men nu är det inte p g a utseendet vi är vänner. Carro är så himla rar. Vill aldrig en själ illa och när vi hänger kan det bli tjugo timmar te och deep talk eller foxy drinks och alltid en lyckad kväll.

TRISSE är en av mina kramigaste och djupaste vänner. Jag lärde nog egentligen känna honom på riktigt på Stockholm universitet. Han är superfin och vi borde ses oftare.

FREJA är en relativt nyfunnen kärlek sedan 2,5 år tillbaka. Det är ju vi som bor tillsammans i NY! Vi fungerar på rätt lika i livet både när det kommer till skola och jobb. Och sånt gör att man förstår varandra rätt lätt. Sedan att hon älskar att dansa gör det hela ännu bättre!

EMMA lärde jag känna efter gymnasiet genom Linda. Hon är helt enkelt crazy och delar mycket av mina modeintressen och killsnack. Hon är stark och pratar sällan känslor, men man förstår vad hon menar genom handlingar och tystnad.

EMIL är min underbara vän sedan nian som jag bara vill packa ner i min resväska. För han är så oerhört observant och smart. Han ser alla detaljer och vet precis hur man känner sig.

FRIDA min syster! Eller nästan, folk brukade blanda ihop oss på krogen när vi gick i gymnasiet. Hysteriskt kul, framför allt när det var killar som kom fram och bara “Tjeeena Frida” till mig eller tvärtom. Vad ska jag säga, vi tänker alltid på varandra samtidigt – smått telepatiskt.

ANNA min knasiga apa som jag saknar så. Vi lärde känna varandra genom Frida och andra gemensamma vänner under gymnasietiden. Anna är speciell för hon har sina åsikter och principer. Man tror lätt att hon är dryg, men det stämmer inte hon släpper helt enkelt inte vem som helst in på livet. Sedan har vi galet kul tillsammans både hemmakväll som utekväll.

How a girl that you say: she’s a good friend? A good friend is herself and make you feel comfortable in all situations. It doesn’t matter if your at a Oscar Ceremony or at a backyard crying – she will always be there and not judge you. Apart from that she should know when to push the bottom and when not. If that doesn’t work naturally go ahead and ask. I rather have an honest person than missunderstandings. And of course she knows your bday, favorite color, tea, dress but also, apart from all artificial things, she comes to you on regular basis say things such as: ’Nathalie, how are you? Could I buy you a coffee and sit down for a while?’

What is your favorite word? Today? I would say extraordinary.

What is your least favorite word?I hate the word ’guys’ in the content calling a bunch of people for guys, especially if we are all girls. So unclassy!

What turns you on?People that grabbs me under the arm and run away with me, people that smiles och laughs load – it’s just so relieving, quick minded  – sorry but people who can’t think outside the box or just find you crazy because they don’t understand you is such a turn off, and then I guess adventure and sincere people turns me on.

What turns you off? Manipulating people that always want something out of a conversation and think you don’t understand that, selfish people that never really listening to you and looking above your head – why even spend time on a person when you obvislous couldn’t care less. Lying – but that’s so easy to notice so I didn’t really consider it here.

What sound or noise do you love? Pouring water (waterfall or similar)

What sound or noise do you hate? People who slurp! And very quite sounds that I can’t turn off, I would rather hear it load if I’m going to fall asleep or focus.

What is your favorite curse word? Shit!

What profession other than your own would you like to attempt? Oh graphic design.

What profession would you not like to do? Law

If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates? ’Nathalie, congrats you made it! Welcome the world of your own. Everything you imagine or think will be there’, and then he reaches me a lollipop and an amazing dress meanwhile my hair turns into perfect curls! 

Hej, din blogg är för bra! Jag undrar hur/i vilket program du gör dina bildspel, som bilden i detta inlägget? Tycker det ser så himla coolt ut 🙂 Grattis! I vilket program och hur går du tillväga i det programmet när du gör såna där filmer/bilder som ovan? Jag gör dem i Photoshop eller makeagif.com, busenkelt!

Hej! Tack för en fin blogg. Bästa klubb/bar/restaurang i NY? Provocateur/Boom Boom Room & Bowery Hotel/La Esquina

Favorit designer? Många! Det beror på om du menar själv designern eller märket – Tom Ford, Karl Lagerfeld och Marc Jacobs är gudomliga. Märken – Rodarte, Chanel, Givenchy, Valentino, YSL, Celine, Chloé, DVF, Whyred, Minimarket, Miu miu, Prada, Lanvin, Moschino, Alexander Wang, DVF, Sonia Rykiel, Stella McCartney, Luella, Marni, Missioni, Acne, Willow, Stina Goya, Dagmar.

Favorit svensk upp coming designer? Var går gränsen på upcoming? Beckmanselever? Jag då måste jag säga min vän Jonna Sjögren och Disa Treutiger.

Utbildning? Magister i ekonomi från Stockholms universitet (+ ett halvår i NY på Baruch College) och Basåret på Tillskärarakademin.

Stilikon? Tack & Kram Gloria Baume, Taylor Tomasi Hill, Miroslava Duma, Maggie Gyllenhall, Chloé Sevingy, Alexa Chung och Audrey Hepburn.

så himla fin bild! fin blogg också! det är så mysigt att se dina bilder från New York, jag längtar dit så mycket, så mer sånt vore kul! jag undrar lite praktiska saker med lägenhet? är det svårt att få tag på och hur mycket kostar det? hur går det till att hyra lägenheten? Nej, det är relativt lätt nu efter kreditcrashen hösten 2008, men det börjar bli dyrare. Priserna varierar beroende på vilken standard du vill ha och var du vill bo. På Manhattan och Williamsburg får du betala ca $1000 i månaden. Själv har jag haft ofantlig tur att ha en grymt kök och vardagsrum, vilket få har. Om du inte har social security number får du vara beredd på att betala 1 deposition + 1 security desposition + 3-4 månaders hyror – och då vill landlord ofta ha 1-2 års lease. Är det här omöjligt så hyr andra hand. Dock får du sällan tillbaka din deposition då, men du slipper å andra sida ligga ute med så mycket pengar.

vad jobbar du som? Frilansar!

finns det gossip girl människor i New York, alltså typ som eleverna i skolan? Ser du ofta överklass teenagers som typ äter lunch på the steps to the met? 🙂 haha ja de finns, men jag ser dem inte särskilt ofta. Jag rör mig mest Downtown, men på Upper East och Upper West hittar du dem definitivt (oftas i samma internatkläder och inte lika stylish som Gossip Girl)!

Tycker din blogg är sjukt inspirerande och du har det vackraste håret i bloggvärlden ju! ( skulle uppskatta fler bilder från ditt liv som fester, middagar osv och inte bara modebilder). Tänkte höra om det är svårt att få visum till USA. Turistvisum varar väl tre månader men om man hade tänkt åka dit under längre tid och studera. Ungefär hur lång tid i förväg måste man vara ute då? Hur är levnadskostnaden jämfört med stockholm?Största kramen från ett snöigt stockholm! Wow tackar! Mer bilder på mitt liv kommer! Skillnaden på min nya blogg är att jag har valt att lägga upp mer kvalitet samt att ha temaveckor. Det är lite som Pandoras ask. Lite åt gången, men jag lovar det kommer. Redan imorgon! Turistvisum får du i tre månader utan att söka, men du måste fylla ESTA. Vill du ha längre kan du söka B2 visum. Då bör du ha en planerad resa och en person som du ska bo hos. Är tanken att resa runt och du bokat allt och kan visa upp det, så är det inga konstigheter. Men var ute i god tid. Börja minst tre månader innan du ska åka. Du måste ha allt korrekt, bild, underskrifter, kontoutrdrag med bankens underskrift + stämpel samt fylla i x antal dokument. Gå in på http://stockholm.usembassy.gov/ så ser vad som passar ditt ändamål! Priserna är här är bättre när det kommer till att gå ut och äta. Annars typ lika som i Sverige!

du är så fin! har du varit inne på min blogg innan? 😉 Ja!

hej! Hamnade på din blogg av en slump men fastnade direkt då jag själv har en dröm om NYC, är det svårt att fixa arbetstillstånd och kostar det någonting? Sedan har jag precis som Marija frågor om hur hyrorna är och om det är svårt att få tag i lägenheter och om du kanske kan tipsa om seriösa mäklare som gärna har hemsida. Riktigt härlig blogg har du! Att få arbetstillstånd är inte det lättaste eftersom de ska kunna bevisa att du har speciella kvalifikationer som gör dig bättre än en amerikansk medborgare. Har du väl kommit över den tröskeln brukar företaget sponsrat ditt visum, alternativt du själv. Titta HÄR, för det beror lite på vilket arbetsvisum du söker.

hej! jag undrar vad du jobbar som i New York? Hur kommer du in på modeveckans alla visningar? Jag frilansar för Metro nu och tidigare för Modette. Man anmäler sig till modeveckan samt skickar din chef ett ”verification letter” till IMG så tar de ställning till om du är accepted. När du väl är det får du listan på alla designers och deras PR-byråer, får du inte automatiskt inbjudningar måste du själv sitta och maila alla. En massa jobb, och du blir yr på mailboxen. Men efter två gånger får man rätt bra koll på det hela.

Vilket är ditt favoritplagg? Idag är det HÄR mitt favoritplagg.

har du någon pojkvän?Nope singel!

Hur lär man sig gå bra i klackar utan att se hur dum som helst ut medan man lär sig? Oj jag har aldrig haft svårt för det. Kanske för att jag dansat balett. Men däremot finns det sköna och osköna klackar. Louboutins är nästan omöjliga, Givenchy är som att gå i ballerinor. Men öva hemma, dansa, gå till mataffären, bra hållning som rak i ryggen och benmuskler är aldrig fel!

vilka favoritbloggar har du? puss! jättefin blogg! Många, men jag inspireras av ZANITA I+A SONG OF STYLEPHOSPHENE STYLE BUBBLE  COCOROSA

Hei! Jeg skal til New York 12 april og være der i 3 uker. Du som kjenner staden, hva med en guided tour? Vil gjerne se New York gjennom dine ögon! Du hittar min mail på min hemsida. HÄR har du min tidigare guide och så lägga till bobo, boom boom room, amy’s bakery, dear. Maila mig vet jag nwillebrand@gmail.com

Hejsan! Tänkte först bara ta och säga tack för en fin blogg med många och intressanta uppdateringar! Sedan så tänkte jag väl fråga, rookie som jag är; vad är det du gör i NY? Varför är du där och vad är det bästa med att vara där? Tack! 🙂 Oj jag ville tillbaka till NY, efter att tagit min magister här förra våren. Slutade mitt bankjobb för modebranschen och just nu frilansar jag – skriver artiklar, går på pressrum, uppdaterar bloggen med mera. Det bästa är att det alltid finns tusen saker att hitta på varje dag, saker och ting rör på sig, folk är inte avundsjuka utan uppskattar en, superlätt att få nya vänner och hamna i nya situation p g a  alla öppnar upp sina kontakter och är intresserad av dig, i staden som aldrig sover vet du aldrig hur en dag sluta eller vem som ringer upp dig.

Om du fick byta liv med en person, vem skulle det vara? Om du måste alltså,=)Anna Wintour

Om du hade hur mycket pengar som helst och bara fick köpa ett enda klädplagg, vad skulle du köpa? Klänning

Hur är er månadshyra i lägenheten idag? Var det svårt att få tag på lägenhet när du först flyttade till NY, och hur hög var månadshyran då? Du har en sjukt inspirerande blogg 🙂Åh tackar! Förra året betalade jag $1400 $1200 $600 – och alla hade anknytningar till vänner förutom mitten. Så mycket beror på det och när leasen skapades

Tråkigt att du lämnar modette, men tack och lov att du fortfarande bloggar! Hur skulle jag annars överleva? Beskriv en perfekt NY lördag; från frukost tills du ramlar i säng. PUSS.Vi börjar med en brunch på Delicatessen med ett blandat gäng om sju pers. Solen kikar fram. Smått tipsy tar vi första tunnelbanan upp till central park. Vi går längst med vattnet och ser alla båtar. Varför inte hyra en? Så vi ror omkring tills Saras näsa är röd. Då dumpar vi den och tar taxi ner till Tribeca för middag på italiensk restaurang Capri Caffé där du med eget vin (vi har självklart stoppat taxin för att springa in på Broadways billiga vinbutik), för att efteråt springa förbi Bobby och plocka upp tio cupecakes. Luften är varm och  kvalmig, vi drar hem till mig och snackar skit, mysdansar med min prins (som just nu tog slut med så det får vara någon annan) och spelar spel på taket med dinglandes ben.

jag undrar när du började blogga, var du får din inspiration från och var du var på bilden ovan:) Din blogg är grymt bra!!!I april 2007 började på blogg.se, sedan flyttade jag över till Modette 2009, och nu på Metro. Allt inspirerar! Filmen ovan, naturen, böcker, tidningar, gatorna, hus, men framför allt människor och deras livshistorier samt olika kulturer. Därför är det så inspirerande att resa och pröva olika jobb. Men jag har en grej för ansikten. Det säger så mycket. Sedan är en detaljmänniska och registrerar det mesta. På bilden befinner jag mig på Korsika i Calví.


Translation: My answers! Read them in English HERE.

NathalieWillebrand @ Instagram